lördag, april 07, 2012

Vår påsk i mat, dukning och design från Petraso

Glad påsk kära vänner!
Helgen har än så länge bjudit på regn, snö men nu skinner solen men vinden är kall!
Men vitsipporna har titta fram i veckan och jag begav mig ut och plockade till dukning


 Han inte plantera krasse i äggskalen  år som dom fick bli småvasar till vitsipporna
Min ärvda små svarta moccakoppar blev också fyllda!


eftersom jag inte kan hitta mna fina påskstämplar så fick jag ju köpa ett par nya;)
Dessa söta små kaninr fann jag hos söta Cecilia på Cillis paper på mässan
( 19 kr  för ett litetlearstampset från WEC med 3 st kaniner)
köpte ett par söta fåglar hos söta Anna på Dreamhome för ett tag sedan!
Dom har hamnat på ljustakarna

Duk och servetter är från ICA som har otroligt mycket snygg textil och porslin!


 Sambon gjorde sin påskfavorit Laxoch peparot cheesecake till förätt
Visst ser den läckerut  ! och den är helt underbar mumsig.... Receptet är från en alltom mat anno 1995
 Jag lagade en vårsallad med vitlöksrostad färskpotatis
Sparris rädisor olika sallader rostade pumpakärnor balsmico cream med chili oliver tryffelolja flingsalt
 Choritzo och salvia fylld lamstek från ICA.se recept!
Köpte lammsteken på ICa med och körde köttermtermometern i och lyckades få kött perfekt....
vilket kanske inte alltid händer :)

 till detta en vitlökssås med mitt hemliga recept!

till Lammet mitt nya favorit vin......

så klart man ska ha en påsktårta... det blev ingen 5 lagers som förra året.... utan min favorit tårta som mamma brukar göra vid påsk... ett gammalt tidnings urklipp från året runt tror jag
kokosmaränger med en citronkräm med äggula och grädde och smör och mörkchoklad!
serveras med lätt vispad grädde


Jag tänkte att jag få ta och visa årets PÅSKÄGG! tja alla är inte utdelade ännu;)

Ett Vintage ägg....

We are family..... hade dekorerat med dessa i bland dukningen...

 Scaby vit påskägg

Detta ägg är ljuslila med glitter i färgen och fyllt med prima hydrangea blommor över skalet...

 
Detta blåa är insmörjt med blå INKA GOLD cream!
Älskar detta medium!

GLAD Påsk
önskar
Petra

6 kommentarer:

pojjo sa...

WOW WOW WOW
Jisses så imponerande.. allt från dukning till mat till pyssel.
Du är så otroligt duktig :D
Maten ser helt fantastisk ut.. de måste jag pröva någon gång :D
och vitlöksåsen.. får man ta del av de hemliga receptet ;D

GLAD PÅSK

Hegu sa...

Jag håller med Pojjo om allt! Maten ser helt fantastik ut! Vad du har påskpysslat...hur hinner du allt?

Petraso sa...

Oki ni kan få receptet ;) men jag gör den på känn crème frashie gräddfil vitlök majonäs dijonsenap salt peppar...!tjaa med planering så hinner man mycket...

Petraso sa...

Oki ni kan få receptet ;) men jag gör den på känn crème frashie gräddfil vitlök majonäs dijonsenap salt peppar...!tjaa med planering så hinner man mycket...

Elli p.´s Stempelvitrine sa...

Wonderful easter ideas,thank you for showing!
Have a nice day, Sabine

Emma sa...

Vilket otroligt bord ni har dukat upp och för att inte tala om de vackra äggen..!

Här firades påsken sovandes då man jobbar/jobbade natt.. ;)